fredag 15 april 2011

Klass 2A skriver om sitt drömyrke

Barnen har illustrerat sina texter med jättefina bilder och fotografier. Tyvärr kan vi inte föra över dem hit till bloggen.

Mitt drömyrke
Mitt drömyrke är författare. Författare skriver böcker och ritar bilder till böcker. Böckerna som jag vill skriva om är ett äventyr och farliga saker. Jag ska skriva till små barn. Jag ska jobba hemma med böckerna. Jag vill bli en författare för jag tycker om att skriva. Man kan också låna böcker och läsa och man kan hitta på saker ifrån boken. Jag ska sälja mina böcker till biblioteket. Jag ska också skriva en bok om poliser.
Adam


Mitt drömyrke
Jag vill bli bankchef när jag är stor. Ha koll på administrativa arbetsuppgifter och ha koll på personalens utveckling. Jag vill jobba som bankchef för att tjäna mycket pengar.
Ali


Mitt drömyrke
Jag vill jobba som designer. Jag vill designa kläder. Det är roligt att vara designer. När jag blir designer ska jag ha fina kläder. När jag ska göra kläder ska jag lägga på fina diamanter och göra fina klänningar som glittrar.
Benin


Mitt drömyrke Mitt drömyrke är att jobba som lärare. Jag vill jobba som lärare för jag vill bli som min lärare Liselott. Hon är snäll och jag vill bli som henne. För att vara lärare måste man vara smart, tålmodig och ha många idéer.
FatmaMitt drömyrke
Jag vill bli en kontaktperson för att de är snälla och får mycket lön. Jag har en egen kontaktperson. Han tar mig till stan. När jag blir kontaktperson ska jag bli jättesnäll mot barnen.
Hamse


Mitt drömyrke
Jag vill jobba som tandläkare. Jag tycker om detta jobb för att jag vill hjälpa människor som är sjuka. Jag drömmer också om att bli en känd fotbollsspelare i hela världen.
Hussein


Mitt drömyrke
Mitt drömyrke är hundfrisör. En hundfrisör klipper hundarnas päls. En hundsalong är en stor salong. Jag ska lära mig hur man kan klippa hundarnas pälsar. Jag vill bli det för det är roligt för mig att klippa hundar. När jag till exempel får ett bra betyg kommer jag att ha lätt att få jobb och det blir roligt. Det finns jättemycket päls på golvet när man har klippt en hund.
Mazena


Mitt drömyrke
Jag ska bli polis. Man hjälper folk att fånga tjuvar och undersöker dem som tjuvar saker. Jag ska lära mig allt vad man gör på polishögskolan. Man ska anmäla sig och skriva på ett papper så att man kan utbilda sig till polis. Jag tycker om att vara en polis för att det är roligt och göra olika saker.
Zahra


Mitt drömyrke
Jag vill bli en försäljare. De säljer kläder. Kanske i framtiden kommer jag att få det jobbet. Jag tycker att det jobbet är mycket bra.
Hauzin


Mitt drömyrke
Jag vill bli en bibliotekarie. Då behöver man visa barn var böckerna står på biblioteket och se på datorn hur många böcker som finns. Jag vill jobba på Rosengårdsskolan.
Kevin


Mitt drömyrke
Jag vill bli en designer som gör kläder. Jag vill vara en designer för jag är bra på det. Det är roligt. Fast det är ganska svårt för man behöver mycket matematik. Designer arbetar i olika länder. När jag ska bli designer ska min laine heta DeliasDiamant.
Delia


Mitt drömyrke
Mitt drömyrke är att bli en författare. Jag vill skriva böcker till barn. Jag vill skriva många böcker. Jag tror att man tjänar lite pengar.
Jag tycker mycket om att läsa Wilma-böcker. Jag vill fortsätta att skriva om henne. Jag vill också rita alla bilder i mina böcker. Jag tycker om att rita, måla och skriva.
Jag vill också skriva matteböcker. Jag är bra på matte och jag tycker att det är roligt med matte.
Mina böcker ska vara spännande och läskiga. Jag vill inte skriva slutet därför att den som läser själv ska hitta på det.
När jag blir en författare ska jag också skriva mycket faktatexter. I framtiden hoppas jag att jag får ett jobb.
Evelina

1 kommentar:

  1. Mitt drömyrke
    Jag vill bli bankchef men jag undrar vad man måste läsa för att bli bankchef

    lollo

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.